BioPartner 5


BioPartner 5 bleek een permanente zoektocht naar het hergebruik van materialen die in nabijheid te vinden waren. Jan Willem ter Steege en Josse Popma van Popma Ter Steege Architecten lieten zich zelfs niet uit het veld slaan toen de eerste staalbouwer hardop mompelde of hij toch niet nieuw staal mocht leveren. Geen sprake van, niet minder dan 165 ton staal van 750 meter verderop werd hergebruikt. Dit laboratorium bewijst dat je met veel creativiteit en doorzettingsvermogen nieuwe gebouwen kunt maken van eerder gebruikte materialen.

Basisschool De Verwondering


De Verwondering is een duurzame nieuwe school in Almere waar veel hout is toegepast, natuurlijke ventilatie en zelfs over een openluchtlokaal beschikt

Ecodorp Boekel


Ecodorp Boekel laat werkelijk niets aan het toeval over. Het dak van glas, zonnepanelen en nog een laag glas, is zelfs bestand tegen de zwaarste hagelbui. Hoewel het Ecodorp bovenal de som is van een hoop experimenteerruimte en innovaties op het gebied van klimaatvriendelijk bouwen, heeft het ook een bijzonder oog voor de biodiversiteit en haar gemeenschap.