HOUTbaar Huis

   

Het HOUTbaar Huis van TBI en Sustainer Homes is een concept voor seriematig te bouwen woningen samengesteld uit houten modules. Ze arriveren voorzien van installaties, gevels en andere componenten op de bouwplaats. Bij Doetinchem verrijst een assemblagefabriek met een capaciteit van 500 woningen per jaar. De modules worden opgetrokken uit LVL, laminated veneer lumber dat grotere overspanningen mogelijk maakt en waarvan minder materiaal nodig is dan het bekendere CLT.

iWell

   

iWell levert met haar Cube een oplossing voor congestie op het stroomnet. De thuis- of wijkbatterij van de Utrechtse startup heeft dezelfde functie als de stortbak in de WC: in korte tijd een grote stroom leveren, waar het leidingstelsel niet op is berekend. Op die manier wordt het stroomnet gestabiliseerd, hoeft niet verzwaard te worden en vormt geen belemmering voor de energietransitie.

Triple Solar

 

TripleSolar levert al langer PVT panelen, zonnepanelen met een warmtewisselaar eronder. Dat scheelt ruimte op het dak en maakt een rumoerige buitenunit van lucht/water warmtepompen overbodig. Aan het programma voegt het jonge bedrijf uit Amsterdam nu een zelf ontwikkelde warmtepomp toe met een vermogen van 3,5 Kw. Compact, lichtgewicht, modulair, betaalbaar en met propaan als koudemiddel. Woningen hebben geen installatieruimte meer nodig; een installatiekast volstaat.